På gång

Klimatkraft!


Vill du ha en plats där du blir lyssnad på och där dina klimatkänslor tas på allvar? Vill du få utforska hur du kan omvandla känslorna till en kraft där du, tillsammans med andra, kan skapa förändring? Gå med i Klimatkraft – grupper för alla mellan 12-25 år som vill göra skillnad i klimatkrisen.

 

Vi delar kunskap och skapar utrymme för samtal om kollektivt engagemang och att hantera sina och andras ekokänslor. Gruppen innebär fem träffar med en blandning av kortare introduktioner, övningar och diskussioner. Era egna behov inom gruppen kan vara vägledande för vart fokus under träffarna hamnar, och alla träffar leds av någon från Terra-Pi.

Det startas löpande nya grupper och det är självklart gratis att vara med!
Kommande gruppstarter:

Vellinge: Start 29/9 kl. 16.00 -17.15 Anmälan: lisa.garting@folkuniversitetet.se
Malmö: Start 29/9 kl. 17.00 – 18.30 Anmälan: https://simplesignup.se/event/194033 eller lisa.garting@folkuniversitetet.se
Distans, via Teams/Zoom: Start 28/9 kl 17.00-18.15 Anmälan: lisa.garting@folkuniversitetet.se

Studiecirkel hos Folkuniversitetet!

Till hösten 2022 släpper vi möjligheten att gå Studiecirkel kring klimatkänslor och hållbart engagemang hos Folkuniversitetet! Håll utkik så kommer snart mer info och möjlighet att anmäla sig!

Lunchwebinarie för studenter på Karolinska Institutet – Klimatångest, ja tack!

Har du frustration, oro eller sorg kopplad till klimatförändringar och andra planetära gränser som överskrids? Bra, för de känslorna är rimliga och ska tas på allvar. Men det kan bli tungt att bära i längden. Webbinariet kommer att ta upp vilka strategier för att reglera känslor inför klimatet och andra existentiella hot. Det kommer även beröra hur vi kan må bättre genom att vara med och lösa problemen tillsammans med andra.

12/10 klockan 12-12.45 på Zoom. Anmälan och mer info: Lunchwebbinarie med Studenthälsan – Klimatångest, ja tack! | Karolinska Institutet Nyheter (ki.se)

Föreläsning eller Workshop?

I Terra-Pi genomför vi workshops, föreläsningar och utbildningar där vi vänder oss direkt till ungdomar i åldern 12 – 25 år, men vi genomför också utbildningsinsatser för att öka kompetensen hos de grupper som möter unga med klimatångest, så som pedagoger, föräldrar och civilsamhället. Vill du att vi kommer till er, eller vill ni ta del av material för att kunna hålla aktiviteter själva? Kontakta projektledare Lisa Garting, lisa.garting@folkuniversitetet.se eller besök vår metodbank: metodbank.terrapi.se