På gång

På den här sidan hittar du information om alla våra aktuella Klimatkraftsgrupper och volontärs/ambassadörs-utbildningar. Du anmäler dig till alla utbildningar och grupper via anmälningsformuläret som ligger längst ner på sidan.

 

 

Klimatkraft!

KLIMATKRAFT är grupper för unga upp till 26 år på fem gånger, ca 75-90 min per gång.

Du som deltar i Klimatkraft får lära dig hur du kan hantera dina egna och andras klimatkänslor (vare sig du känner oro, ilska, besvikelse, sorg eller något annat inför klimatkrisen). Men du får också lära dig mer om vad man kan göra för att engagera sig i klimatfrågan!

Några saker vi går igenom under grupperna är:
* Hur funkar våra känslor? Varför kan det vara viktigt även med jobbiga känslor?
* Hur kan man göra för att ta hand om sina jobbiga känslor?
* Varför är det så viktigt att agera tillsammans med andra – och hur gör man??
* Hur kan man göra för att stötta andra som har klimatångest?

Grupperna leds av en vuxen från Terra-Pi och är helt gratis att delta i!

 

Just nu har vi inga nya datum inplanerade

Engagera dig för klimatet och bli volontär i Terra-Pi!

Om du vill engagera dig för klimatet är Terra-Pi’s olika utbildningar något för dig!

Går du någon av våra utbildningar blir du också en del av vårt volontärsnätverk med andra engagerade så att du sedan kan vara med och stötta fler!

Det kan exempelvis handla om att själv hålla workshops i skolan, att leda våra ungdomsgrupper Klimatkraft, att sprida info om projektets aktiviteter, vara med i utveckling av nytt innehåll i projektet eller att på andra sätt bidra till att öka samtalen om klimatkänslor. Eller kanske bara lyssna in och se vad andra gör tills du själv känner dig redo att göra något själv. 

 

Aktuella utbildningar

 

Volontärs- och ambassadörsutbildningar

Det här är en heldagsutbildning där du får lära dig mer om hur klimatkänslor fungerar, olika sätt att ta hand om klimatkänslor och stötta andra i sina klimatkänslor. Du får fundera på hur ditt eget engagemang i klimatarbetet kan se ut framåt och vad du skulle tycka vara meningsfullt att bidra med. Dessutom får du träffa andra klimatengagerade människor, ha inspirerande och stöttande samtal och lära av varandra.

Den här utbildningen passar dig som:
* Vill lära dig mer om klimatkänslor
* Vill hitta rätt i ditt eget klimatengagemang
* Vill lära dig hur man stöttar andra med jobbiga klimatkänslor
* Vill få träffa andra klimatengagerade människor

Du anmäler dig till alla utbildningar längst ner i anmälningsformuläret.

 

Aktuella datum volontärsutbildningar

Just nu har vi inga volontärsutbildningar planerade.

 

Ambassadörsutbildning i Stockholm

Utbildningen vänder sig främst till anställda hos våra samarbetspartners Svenska kyrkan och Folkuniversitetet, men i mån av plats är även andra personer som jobbar med unga och klimat välkomna att delta på utbildningen.

Under utbildningen får du ta del av verktyg och metoder för att stötta unga med klimatkänslor, skapa engagemang för klimatomställningen och öka medvetenheten kring hur det går att jobba med detta inom din organisation.

När? Fredag 24 nov kl 10 – 15

Var? Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45, Stockholm.

 

Anmälan till utbildningen 24 november via länk här (ej via vårt formulär här nedanför): https://simplesignup.se/private_event/207338/0de84fde0e